Akta barnen i trafiken

Rätt skydd i bilen är ett måste när det kommer till ditt barns säkerhet. Det behövs inte mycket för att ett barn ska skadas i bilen – det räcker med en plötslig inbromsning eller en krock i 40 km i timmen. Därför ska alla barn som är kortare än 135 cm ha ett extra skydd, som en bilbarnstol eller en bilkudde, för att sitta säkert i bilen.
Akta barnen i trafiken

Bakåtvänd bilbarnstol säkraste valet

Eftersom barn har en förmåga att växa är det både praktiskt och ekonomiskt med en bilbarnstol som barnet kan växa med. Det är också en fråga om säkerhet – en av de vanligaste anledningarna till att barn tidigt sitter framåtvända i bilen är bristen på benutrymme. En bilbarnstol som har plats för mer benutrymme kan därför användas under längre tid. Bilbarnstolar med justerbart benutrymme är en bra lösning, som dessutom sparar plats i bilen när barnet är litet. Hos TecTake hittar du justerbara bilbarnstolar i en rad färger, alla med bekväm, vadderad stoppning och löstagbara tygöverdrag som går att tvätta. Om du tvekar om vilken bilbarnstol du ska välja är du alltid välkommen att ringa TecTakes kundtjänst. Men vilken av alla färger ska du välja? Ta hjälp av barnet som ska använda stolen, så ökar du chansen att få med dig ett nöjt och glatt barn i bilen!

Säkerheten i fokus

När du ska köpa bilbarnstol, var noga med att den är testad och godkänd enligt regelverken ECE R44 eller UN R129 (i-Size), så vet du att den lever upp till de svenska säkerhetskraven. Hos TecTake hittar du en rad olika bilbarnstolar i hög kvalitet som alla är Europagodkända, E-märkta och noggrant utvalda med barnets säkerhet i fokus, för att du ska kunna göra ett bra och säkert köp. Det är också viktigt att bilbarnstolen passar till barnets längd och vikt. Från födseln och upp till cirka nio månader skyddas barnet bäst av ett babyskydd. När barnets huvud når upp till babyskyddets högsta punkt är det dags att byta till bilbarnstol, men säkrast är att byta redan när barnet kan sitta stadigt utan stöd. Bilbarnstolen ska vara bakåtvänd. Enligt lag ska barn åka bakåtvända till 15 månaders ålder men säkrast är att sitta bakåtvänt så länge som möjligt. Bilkudden, till sist, är det skydd barnet kommer använda längst och minst tills det är minst 135 cm långt. Oavsett om ni ska resa långt eller bara åka till affären så behöver barnen sitta säkert. Investera i en säker bilbarnstol från TecTake så kan du lugnt rulla ut på vägarna med barn i bilen!