Var rädd om barnen i bilen - köp en bilbardsstol

Det behövs inte mycket för att ett barn ska skadas i bilen – det räcker med en häftig inbromsning eller en krock i så långsam hastighet som 40 km i timmen. Därför ska alla barn som är kortare än 135 cm ha ett extra skydd i bilen, som en bilbarnstol eller en bilkudde.
Var rädd om barnen i bilen - köp en bilbardsstol

Bakåtvänd bilbarnstol skyddar bäst

Små barnkroppar behöver mer skydd i bilen än vuxna. Vilket skydd just ditt barn behöver beror på barnets längd och vikt. Fram till cirka fyra års ålder åker barn säkrast bakåtvända i bilen. En bakåtvänd stol skyddar barnets känsliga huvud och nacke genom att den tar emot de våldsamma krafterna vid en krock eller kraftig inbromsning. Små barn i framåtvända bilbarnstolar löper fem gånger högre risk att skadas svårt, jämfört med barn i bakåtvända bilbarnstolar. Men kom ihåg att koppla ur krockkudden på passagerarplatsen innan du placerar en bilbarnstol där. Kraften som en krockkudde exploderar med vid en kollision är enormt stark, och förödande för ett litet barn. Inte förrän barnet är 140 centimeter eller längre, är det tillräckligt säkert att sitta på passagerarplatsen med krockkudden inkopplad. Däremot är sidokrockkuddar ingen fara för barn i bilbarnstol.

Justerbara bilbarnstolar växer med barnet

Eftersom barn har en förmåga att växa är det väldigt praktiskt med en bilbarnstol som går att justera. När barnet vuxit ur bilbarnstolen för de allra minsta öppnas möjligheterna för en stol som går att anpassa individuellt. Hos TecTake hittar du justerbara bilbarnstolar i hög kvalitet som är Europagodkända och E-märkta. Höjden på huvudstödet och bredden på sittytan kan anpassas så att ditt barn sitter både bekvämt och säkert. Även ryggstödet går att justera, det är praktiskt vid långa bilresor så att barnet kan sova i bilstolen. Alla TecTakes bilbarnstolar har bekväm, vadderad stoppning och löstagbara tygöverdrag som går att tvätta. Och det finns en rad färger att välja mellan. Låt ditt barn vara med att bestämma hur bilbarnstolen ska se ut så ökar chansen att barnet vill sitta i stolen och trivs på bilresan!