Grillsäsongen varar länge än

Finns det något somrigare än doften av grillat? När den långsamt sprider sig över grannskapet och vi anar läckerheterna som fräser över den glödande grillkolen. Saftiga biffar, exotiska korvar, läcker fisk och smarriga grönsaker – vid grillen hittar vi alla vår favoriträtt! Sällan är mat så god som när den tillagats ute i friska luften.
Grillsäsongen varar länge än

 

Grillat är bäst till kräftorna

Packa nu inte undan grillen bara för att semestern är över. Än väntar många ljumma sensommarkvällar, för att inte tala om de klara, färgsprakande höstkvällarna som avslutas med en kolsvart, glimmande stjärnhimmel. Dra ut på härligheten så länge det bara går! Grillat är dessutom bästa komplementet till kräftorna. Tänd grillen tidigt under kvällen så att den hinner få fin glöd tills gästerna dyker upp. Använd den till att rosta bröd till förrätten, samtidigt som du stuvar kantareller i en liten kastrull vid sidan om. Ja, grillen är inte bara till för grillat, se den som ett komplett utekök där du tillagar allt du behöver under kvällen, så får du ut så mycket mera av din grill. Grädda därefter den obligatoriska västerbottenpajen, och vad annat som kan behövas för att alla gäster, stora som små, ska vara nöjda med kvällens meny. Locket på grillen gör att den fungerar som ugn. Låt grillen sedan svalna med locket på och använd eftervärmen till att värma kvällens vickning framåt natten. Nu kan du kalla dig fullfjädrad grillmästare.

Hetaste grilltillbehören till hemmarestaurangen

Som grillmästare behöver du förstås inte bara en grill utan även de rätta tillbehören, som grilltänger, grillspett och den oumbärliga hamburgerpressen. Vet du om att du kan utrusta hela ditt utekök genom ett besök hos tectake.se? TecTake har ett stort urval av grillar och grilltillbehör i toppkvalitet. Vad sägs om en robust träkolsgrill med inbyggd termometer? Ett exklusivt set rejäla grillbestick i rostfritt stål? Eller en hamburgerpress som gör att du alltid lyckas med perfekta hamburgare? Glöm heller inte grillstartaren, en förutsättning för att få en jämn och bra glöd i grillen. Det trista momentet att göra rent grillgallret är inget problem, bränn bort matresterna från gallret strax innan det är dags att lägga på maten, och borsta lätt med den rostfria stålborsten som finns med i grillbestick-setet från TecTake. Den avancerade kocken slår till på en rökugn, där kan du röka din egen fisk, kött, grönsaker och allt vad du får lust till. Bara fantasin sätter gränser för vad du kan åstadkomma i din egen hemmarestaurang. Men en sak är säker – en klok hemmakock handlar sin utrustning hos TecTake.