Få sommaren att vara längre än semestern

Det finns mängder av anledningar att njuta av livet utomhus, även om sommarledigheten är slut. Under sensommaren är trädgården som grönast, och strax övergår blomsterprakten i höstens storslagna färger. Skydda din favoritplats från väder och vind så finns det inget som hindrar dig från att njuta av utomhuslivet länge än.
Få sommaren att vara längre än semestern

Grönt är skönt

Lycklig är den som har sin egen balkong eller trädgård. Det finns trots allt inget som får oss att koppla av så bra som hemma i det gröna, och det behövs särskilt när arbete och skola dragit igång på allvar och vi känner höstmörkret smyga sig på. Vi som är passionerade hobbyträdgårdsmästare eller hemmafixare vet att det inte krävs mycket för att skapa sin egen gröna oas. Titta in hos tectake.se så hittar du ett stort urval av trädgårdsartiklar och planteringstillbehör i hög kvalitet, såsom växthus, blomstertrappor, trädgårdsslangar, markiser, vindskydd, solstolar, hängmattor och trädgårdsbänkar. Som om det inte räcker finns även formsköna rosenbågar och häcksaxar av hög kvalitet, så att du kan hålla styr på sensommarens vilda grönska. När höstvindarna drar in låter du ett vindskydd skapa lä på din favoritplats i trädgården eller på balkongen, så kan du njuta av svala sensommarkvällar till långt in på hösten. En enkel avskärmning räcker för att rama in din uteplats så att den blir mer ombonad och trivsam. En markis, solsegel, vindskydd eller rentav en rejäl stenmur kan du enkelt montera själv.

Förläng sommarvärmen med vindskydd

Ett bra vindskydd vid favoritplatsen hindrar inte bara höstens snålblåst utan även insyn från omgivningen. Med en avskärmning har du alla möjligheter att skapa en skön och ombonad plats i din trädgård, uteplats eller på balkongen. Oavsett om du vill ha en loungehörna, en skyddad läshörna eller en lugn och stilla plats i solen kan du enkelt skapa din egen oas precis som du vill ha den. En markis eller solsegel som vindskydd är nätt och smäckert och dominerar inte uteplatsen. Något större och tyngre, som vi ser mer och mer av i svenska trädgårdar, är stenkorgar eller gabioner. Det är ett väldigt smidigt alternativ när du vill ha en rejäl och stadig mur som ett dekorativt och spännande inslag i trädgården. Fördelen med en stenmur är att den värms av solen under dagen och långsamt släpper ifrån sig värmen under kvällen, så att din uteplats blir ännu lite varmare och skönare under svala sensommarkvällar. Vill du ytterligare höja värmen på din uteplats är en terrasskamin i gjutjärn en bra investering. Kaminen blir lätt trädgårdens populäraste samlingsplats, och värmer så att du kan njuta av din uteplats genom hela vintern. Låter det dyrt? Det är det inte. Hos Tectake hittar du prisvärda terrasskaminer och andra trädgårdstillbehör utan att få hål i plånboken. Välkommen in till tectake.se!